I danmark kan du ikke eje dit eget domæne. Du kan registere et domæne, og så kan du leje det ligeså længe du vil. Eller rettere, lige så længe du har tænkt dig at benytte domænet.

Sådan fungere det

I Danmark fungerer håndteringen af domæner som et såkaldt “sole registry”. Det betyder at man i Danmark skal “købe” sit domænenavn ved en udbyder (Højst sandsynlig hos et webhotel) men at man har sit aftaleforhold med DK-Hostmaster.

Hvem er DK-HOSTMASTER?

DK-Hostmaster er ejet af en forening der hedder DIFO. DK-Hostmaster har ikke noget mål om at generere profit, da domæneloven bestemmer prisen for domæner, og at denne pris bliver bestemt udfra omkostninger. Dk-Hostmaster står altså for håndteringen af alle danske TLD’er. Altså domænenavne der slutter på .dk – det betyder at når først dit domænenavn er registeret, så er det som sådan en sag mellem dig og DK-Hostmaster fremadrettet.

Hold dine oplysninger ajour

Det er vigtigt at holde sine oplysninger ajour, da dit domæne udløber hvert år. Det er vigtigt at forny det hos DK-Hostmaster da dit domænenavn ellers vil blive sat i udbud igen. Du skal derfor formentligt både forny dit webhotel hvis du driver en hjemmeside, men også dit domæne. Læs mere her.