Ok, så du kunne godt tænke dig at oprette en gratis hjemmeside? Formentlig både fordi, det skal gå lidt hurtigt, og fordi privat-økonomien, foreningskassen eller din iværksætter-bankkonto ikke bugner af midler.. Jeg er helt med! Men fortvivl ikke – om 10 min har du din første gratis hjemmeside. 

Bricksite.com – et godt sted at starte

Bricksite.dk er et godt sted at starte, hvis du hurtigt vil igang med en gratis hjemmeside. Bricksite er et online hjemmeside-redigerings-univers (CMS), og det er netop muligt at starte med en helt gratis grundpakke. Her får man et loft på antal sider/menupunkter og lagerplads, men ellers er der adgang til en lang række grund-funktioner, hvormed du kommer rigtig langt. Du kan jo starte med at kaste et blik på nogle af eksemplerne.

Domæne og e-mail

I et overblik over gratis hjemmeside-værktøjer vil det naturligvis være relevant at se på, hvornår “gratis” stopper. Nogle systemer tilføjer annoncer på brugernes hjemmesider og laver på den måde forretning. Andre – herunder (og formentlig udelukkende) bricksite.com – tilbyder en HELT gratis grundpakke samt muligheden for at udvide med tilvalgsmoduler.

En typisk udvidelse er et domænenavn. Når du først opretter en hjemmeside ved bricksite.com, kan du vælge en gratis hjemmeside-adresse, som fx bricksite.com/dit-navn. Ønsker du at tilknytte et domænenavn, kan det gøres på to måder. Du kan enten selv pege et eksisterende domænenavn via DNS på hjemmesiden, eller du kan købe det direkte i Bricksites online shop. På den måde vil din hjemmesides adresse fx kunne være www.dit-navn.dk, www.firmanavn.dk, osv.

I Bricksites online shop får du desuden mulighed for at købe e-mailabonnement til dit domænenavn. Hvis dit domæne er min-hjemmeside.dk, vil du således kunne oprette e-mailadresser som mail@min-hjemmeside.dk, info@min-hjemmeside.dk, peter-pedal@min-hjemmeside.dk, osv.

Udvid med moduler

En anden spændende udvidelses-mulighed til den – eller 100% gratis – grundpakke er moduler. Et modul kan dække over mange ting, men lad os prøve at nævne et par stykker. Moduler er typisk en ekstra funktionalitet, der gør det muligt at tilføje indhold på en ny måde, at håndtere gallerier på en ny måde, at modtage betalinger, at kunne designe hjemmesiden på en ny måde, osv.

I Bricksite anvendes en utraditionel prismodel. I modsætning til den typiske abonnementsform, betales et engangsbeløb for hjemmeside-udvidelserne. Det er derfor mere uforpligtende at kaste sig ud i udvidelserne, da man ikke hænger på dem i en lang periode. Mange vælger dog et abonnement, hvor man har alle funktioner og moduler til rådighed med det samme.

Hjemmesidens udseende

Gratis hjemmeside-værktøjer tilbyder typisk to design-tilgange. I første omgang starter man oftest med at vælge en mere eller mindre færdig designskabelon. Dvs. en fastdefineret “ramme”, der definerer hjemmesidens overordnede udseende. Det vil typisk indebære design af topgrafik, menupunkter, baggrundsfarve/-grafik, mm.

Derudover vil der ofte være mulighed for at tilpasse den valgte designskabelon. Det vil ofte være relevant at tilføje eget logo, egne farver, evt. et baggrundstapet, osv. Med et logo-modul, kan man i Bricksite tilføje eget logo i hjemmesidens topbar med få klik.

Ønsker man ikke selv at arbejde med designmodulerne, er der typisk også mulighed for at tilknytte en professionel webdesigner, der så klarer processen. Bricksite har tilknyttet flere eksterne web-eksperter. Bricksites eget webbureau hedder BrickMedia. Brickmedia kan levere en billig hjemmeside med unikt design, men også grafisk design – herunder visitkort og firmalogo.

Konklusion vedr. gratis hjemmeside

Finder man frem til de rigtige udbydere, er det med andre ord muligt at oprette en 100% gratis hjemmeside med cms. De fleste vil dog tvinge reklamer ind eller kun tilbyde en gratis prøveperiode. Hermed er tippet om gratis hjemmeside ved Bricksite.com videregivet – go’ fornøjelse!

Bricksite findes iøvrigt også på “svenska”. Så hører du til den del af verdens befolkning, der siger “gratis hemsida” i stedet for gratis hjemmeside, kan du finde den svenske version af Bricksite her: Gratis hemsida

Related Articles