Simplicity eller enkelthed er nærmest altid en god ting. Til gengæld er det ikke særligt nemt.

Mange tror fejlagtigt at enkelthed er nemt

Apple, Google, Libratone og Bricksite er alle fremragende eksempler på hvordan man hver dag arbejder på enkelthed. Mange tror det er nemt at arbejde med enkelthed, men det er det bare ikke. Dette indlæg skal handle om hvordan du kan lave din egen hjemmeside med enkelthed for øje. Inspireret af ovenstående mestre i simplicity.
 

Lav din egen hjemmeside

Svaret er nej!

Det lyder lidt negativt? Ja, måske – men svaret ER ofte nej når du skal arbejde med enkelthed. For når du begynder at sige “ja” til det ene og det andet, ja så er det svært at holde fokus, og det er svært at gøre det enkelt. Lav din egen hjemmeside simpel ved at svare nej. Lad os komme med et eksempel: Du har din egen hjemmeside, og her har du et portfolio med dine udvalgte værker. Det kunne være billeder, mallerier eller måske noget webdesign. Du tager selvfølgelig de 5-6 bedste værker og smider op på din flotte hjemmeside. Herefter kigger du på dine resterende værker: Skal dét der ikke også med? Og dét der? Og hvis dét skal med, så skal det andet der jo også med? Men så passer det ikke til baggrundsfarven på hjemmesiden, så må vi skifte den?
Svaret er NEJ! Kan du se det ? Det stikker af og du mister fokus og enkelthed.
Derfor, lav din egen hjemmeside simpel og svar nej.
 

Hemmeligheden bag enkeltheden

Det er nærmere en strategi. Et stålsat fokus og evnen til at svare nej. Når AppleGoogle, Bricksite og de andre skaber smukke, funktionelle og dimser og dutter så har de, inden de går igang, en stålsat plan for hvordan produktet skal anvendes på den anden side. De skriver alle du features ned som kunne bruges i et givent produkt, og så skærer de benhårdt ind til benet. Resultatet er enkelthed. På samme måde, så lav din egen hjemmeside med det for øje.

Lav din egen hjemmeside, men lyt til andre

Når du går igang skal du vide hvor du vil hen. Derfor skal dit udgangspunkt i princippet være dit fokus fra start. Dermed ikke sagt at du ikke skal lytte til andre. Det er godt at få nye øjne på et projekt, det er godt at få feedback, det er super vigtigt at bruger teste din nye hjemmeside. Men husk at det er KUN DIG der kender dybden af dit projekt. Lav din egen hjemmeside så den opfylder dine egne krav, hold fokus selvom du modtager mange input.